De technologie verandert met een snelvaart. Van de Ring video deurbel tot aan de zelfrijdende auto’s van Tesla. De Technische ontwikkelingen zijn bijna onnavolgbaar. Ook de Nederlandse landbouwsector moet ermee dealen. Het is een van de snelst veranderende sectoren in Nederland. Wat gezien wordt als een traditionele sector is nu anno 2020 een van de innovatiefste sectoren. Duurzaam produceren wordt steeds belangrijker en is in de landbouwproductie van groot belang. Kijk voor meer landbouwmachines die het productieproces versnellen op https://vantrier.com/nl/. Benieuwd wat nu precies de technologische innovaties van de komende jaren inhouden? Daar komen we zeker op terug!

De kleine boer bestaat niet meer!

De tijd van lokale boeren die producten voor zelfonderhoud gebruiken, is helemaal voorbij. De kleine boeren zijn failliet of hebben zich omgetoverd tot professionele landbouworganisaties met maximaal geoptimaliseerde productieprocessen voor zover bekend is. Want zoals net al is aangegeven, veranderen de technologische ontwikkelingen in landbouw met de dag of concreter gezegd met de minuut. Deze landbouwontwikkelingen zijn nodig om zo geoptimaliseerd mogelijk duurzaam te produceren. Toen onderzoekers zich in deze sector verdiept hadden, kwamen ze erachter dat er nog tal van meer mogelijkheden zijn, waardoor productieprocessen maximaal versneld kunnen worden. Om al deze mogelijkheden zo snel  te benutten, heeft Nederland vele samenwerkingen met het buitenland.

Smart farming

De belangstelling in de innovatie technieken en technologieën met betrekking tot agrarische sector groeit wereldwijd. De landbouwuniversiteit in Wageningen heeft zich inmiddels wereldwijd op de kaart gezet en loopt voor op de technologieën wereldwijd. Maar wat houden deze ontwikkelingen precies in?

Automatisering

Agrariërs maken inmiddels volop gebruik van volledig geautomatiseerde melk- en voersystemen. Het gebruik hiervan bespaart mens en middelen. Ook is energiebesparing van deze machines een van belangrijk element waar veel waarde aan gehecht wordt.

Kwart van de Nederlandse boeren gebruikt robots

Een kwart van de Nederlandse melkveehouders maakt al gebruik van robots. Deze robots helpen de boeren bij het melken en het opruimen van mest. Na verwachting wordt de totale waarde van deze bots op zo’n 8,5 miljard dollar geschat en dit al in 2026. De meeste bots zijn daarbij geproduceerd in Nederland.

Niet alleen melkrobots helpt de melkveeboeren, ook bestaan er robots die onkruid kunnen wieden en de levensfase van planten kunnen analyseren en daarbij kunnen deze bots ook nog eens tot actie overgaan. Nog meer landbouwmachines bekijken?