Binnenkort gaat het gebeuren. Jij gaat trouwen met je grote liefde. En dat wil je natuurlijk vieren met een geweldig feest. Je hebt de locatie al uitgezocht, de gasten zijn uitgenodigd, maar je moet nog een belangrijke keuze maken: kies je voor een band of een dj. Voor beide keuzes is wat te zeggen. Maar vanwege de grote verscheidenheid aan muziek, de beperkte benodigde ruimte en de continue muziekstroom is een bruiloft-dj inhuren een hele goede keuze.

Verscheidenheid aan nummers

Een band zorgt natuurlijk meteen voor de juiste sfeer. De bandleden hebben er zin in en ze zullen er alles aan doen om er een mooi feestje van te maken. Daarvoor hebben ze een aantal topnummers ingestudeerd. Maar helaas, net dat ene mooie liedje kennen ze niet. En daar wilde je zo graag op schuifelen met je lief. Een dj is misschien wat minder aanwezig, maar hij heeft wel heel veel muziek bij zich. En iedereen kan een nummertje aanvragen. Hierdoor is er altijd veel interactie tussen de gasten en de dj.

Ruimtebesparend

Een band bestaat toch meestal wel uit minimaal 3 personen, maar eigenlijk het liefst 5 of 6. Deze moeten wel allemaal op het podium passen. De drummer neemt natuurlijk de meeste ruimte in, maar ook een toetsenist kan er wat van. En de gitarist heeft misschien wel 2 of 3 gitaren bij zich. Spectaculair natuurlijk, en er is altijd wat te zien, maar niet op elke locatie is dit in te passen. En er moet natuurlijk wel ruimte over blijven om te dansen! Een dj is maar alleen, maar heeft daardoor lang niet zoveel ruimte nodig. Er blijft dus genoeg dansvloer over.

Pauzetijd

Je kent het wel: de band gaat helemaal los en ze spelen de sterren van de hemel. Maar dit is nooit de hele avond achter elkaar vol te houden. De zanger heeft af en toe ook wat tijd nodig om zijn keel te smeren. En de bassist moet heel nodig naar het toilet. Een band heeft nu eenmaal af en toe een pauze nodig. En wat doe je dan met de muziek? Een dj is niet te stoppen en kan de hele avond door. Een biertje drinken kan gewoon tussendoor.

Plaatjes draaien

Kortom, een dj beschikt over veel meer verschillende muziek, heeft lang niet zoveel ruimte nodig als een band, en kan de hele nacht door. Het is duidelijk: een dj inhuren voor je bruiloftsfeest is een must.